Over ons

OVER ZEE VAN TIJD

Iris Weijman

Zee van Tijd is opgericht door dr Iris Weijman, psycholoog NIP, mindfulnesstrainer en trainer Tijdsurfen.

Iris studeerde gezondheidspsychologie en werkte daarna aan een proefschrift over vermoeidheid bij werknemers met diabetes. Zij heeft na haar promotieonderzoek veel ervaring opgedaan in de begeleiding van mensen met werkgerelateerde problematiek en lichamelijke (spannings)klachten. Sinds 2013 is zij actief als zelfstandig adviseur, coach en trainer. In trainingen en begeleiding is er vooral aandacht voor ontspanning / herstel, omgaan met stress, emoties en tijd en het creëren van meer innerlijke rust.

Samenwerking

Zee van Tijd wordt geïnspireerd en werkt samen met diverse andere trainers en coaches. Het is fijn om kennis en ervaring uit te wisselen en zo verder te groeien. En als in samenwerking krachten en expertise worden gebundeld is er nog meer mogelijk.

Zee van Tijd werkt onder andere samen met:

Mireille Verheijen, trainingsacteur en docent yoga en drama – www.kalakala.nl

Elsje Bruijnesteijn, wildplukker – www.elsjebruijnesteijn.com

MO netwerk. Een netwerk van mindfulnesstrainers in organisaties – www.mo-netwerk.com

Iris is geregistreerd als psycholoog NIP. Het dienstmerk psycholoog NIP is een kenmerk van kwaliteit en geeft aan dat een psycholoog lid is van het Nederlands Instituut van Psychologen, beschikt over een universitair masterdiploma in de psychologie en ervaring heeft als psycholoog. Meer informatie: www.psynip.nl
Als mindfulnesstrainer is Iris aangesloten en gecertificeerd door de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Meer informatie is te lezen op de VVM-website.

De mindfulnesstraining werd gegeven door een passievolle trainer met ruimte om zelf tot rust en inzicht te komen. Een prettige ervaring met handige tips om zelf in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan.
Deelnemer 8-weekse training Mindfulness Based Cognitive Therapy
Ik voelde me door Iris ‘gezien’ en de herkenning die ze met me deelde en de aansporingen om vooral mild voor mezelf te zijn en minder gericht te zijn op het veranderen van vervelende gevoelens hebben mij erg geholpen.
Deelnemer individuele mindfulnesstraining
Ik ben heel blij met de feedback die ik kreeg en waardeer het heel erg. Er zitten hele waardevolle dingen in waar ik mee aan de slag kan. Ik realiseer me meer hoe mechanismes nu bij mij werken en hoe ik deze mogelijk kan beïnvloeden. Iris is bovendien een hele fijne therapeute! #blijmee
Deelnemer individuele mindfulnesstraining
De Ohana training heeft mij waardevolle inzichten gegeven. Ik heb mijzelf en mijn lichaam beter leren kennen, en ook het effect dat beiden op elkaar hebben. Iris en Mireille weten al snel een veilige omgeving te creëren waarin je je (voor jezelf) open durft te stellen. En ik heb praktische handvatten gekregen om relaxter in het leven te staan en meer te genieten van de kleine dingen
Deelnemer aan de OHANA training, moeder van twee jonge kinderen
Door de Ohana training heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn eigen grenzen en kan het moment waarop het me ‘allemaal teveel’ wordt nu beter herkennen en vaker vóór zijn. Ik vond het heel fijn om in de groep ervaringen te delen; door situaties bij anderen te herkennen wordt je gesterkt in het gevoel dat je niet alleen staat, dat je niet de enige bent. De Ohana training heeft mij, stapje voor stapje, ook geleerd om minder te blijven hangen in moeilijke en vervelende dingen en meer te genieten van de kleine, leuke dingen.
De Ohana training heeft me geholpen positiever op mijn kinderen te reageren. En elke week samen praten en oefeningen doen gaf ook rust thuis.
Deelnemer aan de OHANA training. Moeder van een zoon en een dochter
Iris en Mireille zijn twee heel prettige trainers. Rustig, met aandacht en compassie, maar ook met voldoende relativeringsvermogen en gezond verstand. Samen hebben ze een grote verscheidenheid aan talenten, ervaring en expertise; naast hun eigen moederschap. Dat maakt de training heel rijk en gevarieerd. Behalve een grote hoeveelheid oefeningen, aandachtspunten, nieuwe manieren van kijken en communiceren, is de training een feest der herkenning en een soort lotgenotencontact, dat vond ik heel waardevol.
Deelnemer aan de OHANA training. Moeder van twee dochters