Bewust Ouderschap

IMPACT CREËREN

Waarde en iets positiefs toevoegen is zoveel prettiger en ook heel nodig in de huidige tijd, in plaatst van schade beperken en op de oude weg verder gaan. De vele psychische klachten, burnouts, klimaatproblemen, afname in biodiversiteit, . .  allen vragen om een open blik en bewuste keuzes.

Acties in de juiste richting zijn nodig

Ieder van ons kan de wereld een stukje mooier maken, onder andere door jezelf en anderen met vriendelijkheid, openheid, oprechte belangstelling en zonder (voor-)oordeel tegemoet te treden. En waar mogelijk de acties te ondernemen die passen bij je waarden en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.
Als je leert om met een onderzoekende, niet veroordelende geest je eigen gedachten en handelen te observeren, ontwikkel je begrip en mededogen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere levende wezens.
De mensen die het meest direct profiteren van dit begrip en mededogen, zijn de mensen waarmee je je leven deelt: je familie en vrienden. Kinderen nemen hier een bijzondere plaats in: zij zullen leren van wat ze hun ouders zien doen. Ook collega’s profiteren hiervan en uiteindelijk allen waar we direct en indirect mee verbonden zijn.
Hoe kun je meer ontspannen en aandachtig in het leven te staan en de uitdagingen van het leven serieus en met lichtheid en optimisme tegemoet treden?
Wat heel eenvoudig en mooi klinkt, is niet voor iedereen gemakkelijk in de praktijk te brengen.

  • Voel je dat je teveel ‘moet’ en vind je het lastig om te ontspannen?
  • Weet je niet precies wat je levenswaarden zijn?
  • Wil je meer doen om verschil te maken?
  • Wil je de perfecte vader of moeder zijn en lukt dat niet altijd?
  • Reageer je te vaak geïrriteerd of boos?
  • Voel je je overbelast door de combinatie van alle taken en rollen?
  • Maak je je veel zorgen?

Als je jezelf herkent in een of meerdere van deze punten, dan kan het nuttig zijn om stil te staan bij je dilemma’s en gevoelens en na te gaan wat je nodig hebt voor een rijk en zinvol leven.

Begeleiding en trainingen op dit vlak worden gegeven door Iris Weijman, vaak ook in samenwerking met fijne collega’s. Op maat en in overleg.

Voor vragen en aanmelden …

…kun je contact opnemen met:
Iris Weijman: iris@zeevantijdtrainingen.nl; 06-23164845