Omgaan met tijd

TIJDSURFEN – WERKEN MET MINDER STRESS EN MEER RUST

Zee van Tijd biedt trainingen en workshops aan waarbij je medewerkers of jijzelf de methode van het Tijdsurfen leren. Tijdsurfen is een natuurlijke manier van omgaan met tijd en taken. Het is een manier van leven en werken die veel mensen aanspreekt.

Want hoe heerlijk is het om vanuit rust te werken en te leven en om een Zee van Tijd te hebben! Geen haast, geen tijdsdruk. Maar je weet waarschijnlijk ook dat dat gevoel in de hectiek van het dagelijks leven soms ver te zoeken is. Werkdruk, taken die op je liggen te wachten, veel veranderingen in het werk, veel ad-hoc taken.

De methode van het Tijdsurfen biedt tools om een druk, hectisch bestaan een positieve wending te geven. Tijdsurfen is een praktische en intuïtieve manier om onze dagelijkse bezigheden vanuit rust en toch efficiënt te kunnen uitvoeren.

Tijdsurfen werd ontwikkeld door zenmonnik Paul Loomans, die zelf stress ervaarde en zocht naar een manier om daar relaxter mee om te gaan. Zo ontstond Tijdsurfen met zeven praktische aanwijzingen:

 • Doe 1 ding tegelijk en maak het af
 • Sta stil bij wat je doet en aanvaard de handeling
 • Schep ‘witjes’ tussen je activiteiten
 • Geef volle aandacht aan aankloppers
 • Maak jezelf bewust van knagende ratten en transformeer ze in witte schapen
 • Observeer achtergrondprogramma’s
 • Kies spontaan wat je gaat doen.

Meer informatie over de methode en het boek ‘Ik heb de Tijd’ is te vinden via ikhebdetijd.nl 

Zee van Tijd nodigt je uit om te onderzoeken hoe je meer ruimte en rust kunt creëren in je dagelijks leven. Door naast het toepassen van de zeven aanwijzingen bijvoorbeeld stil te staan bij de volgende vragen:

 • Wat is voor jou echt belangrijk? Wat is de richting die je koers bepaald?
 • Waar wil en kun je je energie insteken?
 • Wat zijn je toekomstdromen en hoe ga je daarmee om?
 • Hoe voorkom je langdurige stress?
 • Hoe ga je om met de 24/7 bereikbaarheid?

Je kunt bij Zee van Tijd terecht voor lezingen, workshops van een dagdeel tot meerdere dagen en trainingen van vier bijeenkomsten verspreid over meerdere weken. Voor bedrijven is een uitwaaidag of weekend waarbij je leert Tijdsurfen ook een goede optie.

<h1>TRAININGEN, WORKSHOPS EN COACHING VOOR ORGANISATIES</h1>
<p>Wil je als organisatie je medewerkers kennis laten maken met de methode van het Tijdsurfen, neem dan eens vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.<br />
Trainingen en workshops kunnen in-company worden gegeven. Maar ook op een prettige locatie aan zee is een mogelijkheid. Wat is bijvoorbeeld een betere plek om te leren Tijdsurfen dan aan zee met rust en ruimte om je heen? Mensen leren om met afstand naar patronen en nieuwe mogelijkheden te kijken. Letterlijk met afstand door op een waddeneiland of een andere mooie locatie de aanwijzingen van het Tijdsurfen eigen te maken om deze later in de eigen werkomgeving toe te gaan passen. Door de koppeling met de ervaring van de rust en de ruimte van het strand en de zee zal het nog gemakkelijker beklijven.</p>
<p>Trainingen en workshops kunnen gegeven worden voor leden van een team, voor diverse geïnteresseerden in de organisatie, voor leidinggevenden of als bijscholingsdag om effectiever om te leren gaan met (werk)druk en thuis-werkinterferentie.</p>
<p>Een training of workshop Tijdsurfen kan ook gecombineerd en aangevuld worden met mindfulnessoefeningen en toepassingen, yoga, sociale vaardigheden of ontspannende elementen.</p>

Voor mogelijkheden voor Tijdsurf workshops en trainingen …

… kun je contact met me opnemen: Iris Weijman, iris@zeevantijdtrainingen.nl of 06-23164845