Langdurige fysieke klachten

UIT JE HOOFD, IN DE NATUUR

NATUUR, GEZONDHEID EN DUURZAAMHEID

Buiten zijn en met mijn paarden zijn heeft me enorm geholpen om me staande te houden in de tijd dat ik veel in mijn hoofd zat. Tijdens mijn middelbare schooltijd, tijdens mijn studie en toen ik wetenschappelijk onderzoek deed. Net als ik in die tijd zijn veel mensen vooral cognitief bezig. We zijn denkende wezens, die snel leven vanuit ons hoofd en vergeten dat we onderdeel zijn van de natuur. En vergeten dat we de natuur hard nodig hebben en de verantwoordelijkheid hebben goed voor de natuur om ons heen en onszelf te zorgen. Op vele verschillende manieren.

‘What you do makes a difference

and you have to decide what kind of difference you want to make.’

Jane Goodall

Meer balans, meer verbinding

Gelukkig is er in mijn leven nu veel meer balans tussen de aandacht die ik heb voor mijn hoofd, lijf en hart. Dit geeft veel minder stress, meer vrijheid en minder getwijfel. Dat vergt wel durven voelen, mindful kunnen zijn en regelmatig afstand nemen of vertragen.

In de natuur kunnen veel mensen zichzelf zijn en weer voelen wat er toe doet. Vooral als je de tijd neemt om je te verbinden met de natuur. Met je eigen natuur en de natuur om je heen. Dieren, bomen en planten oordelen niet.

Graag help ik met Zee van Tijd een handje mee om die verbinding weer (meer) te laten ervaren en zijn werk te laten doen.

De natuur in!

In 2017 heb ik de opleiding tot Spirit of Nature gids gevolgd bij Stichting Natuurwijs.

Wil je mee de natuur in? Kijk dan bij de agenda voor groepswandelingen die ik organiseer of neem voor verdere informatie en vragen gerust contact op, ook als je samen wilt wandelen, bijvoorbeeld als coaching.

Op de website van Spirit of Nature zijn ook de wandelingen van collega Spirit of Nature gidsen te vinden.

Workshops, trainingen en coaching geef ik bij voorkeur op fijne plekken in de natuur.

Voor vragen of aanmelden …

… kun je contact met me opnemen: Iris Weijman, iris@zeevantijdtrainingen.nl of 06-23164845